Tip tranzacție

Vanzari

Vânzări

Închirieri

Tip proprietate

Apartamente

Apartamente

Case/vile

Terenuri

Apartamente

Case/vile

Spatii comerciale

Județ

Bucuresti

Bucuresti

aug 2019
O capcana

Dintotdeauna, se stie ca la sat sau intr-o ferma care se respecta trebuie sa existe cel putin cateva animale, indispensabile echilibrului vietii.
Si este obligatoriu, ca printre toate aceste animale, sa existe cel putin un soricel, nu-i asa? Aproape ca-i lege. Si in cazul de fata, intr-o seara, un soricel observa ca fermierul si sotia sa, au primit un colet.
Ce-o fi bun de mancare, oare? se intreba soricelul, uitandu-se la colet… Vai, ce nenorocire, este o capcana!
Atunci, se grabi spre hambar sa anunte pe toata lumea: Este o capcana in casa! Este o capcana in casa!
Cocosul, cotcodacind, aranjandu-si penele, ascutindu-si glasul, ii zise: “Domnule Soricel, inteleg ca, pentru dumneavoastra, aceasta capcana este o problema, insa pe mine nu ma afecteaza in niciun fel.”
Atunci, soricelul se indrepta catre porc si ii zise: Este o capcana in casa! Este o capcana in casa!
Porcul, simpatic ii raspunse: “Imi pare rau. Eu nu pot decat sa stau si sa ma rog pentru tine. Sa fii sigur ca asta o sa si fac.”
In cele din urma, Soricelul s-a dus la vaca si alarmat, i-a zis acelasi lucru: Este o capcana in casa! Este o capcana in casa!
Iar vaca foarte calma, laconica, rumegand, i-a zis: “Domnule Soricel, imi pare rau pentru dumneavoastra dar capcana aceasta nu poate sa prinda nici macar un fir de par de pe burta mea.”
Si asa s-a intors Soricelul in casuta sa, dezamagit ca trebuie sa infrunte singur situatia.
A doua zi, seara, se auzi un zgomot ciudat din hambar. Un zgomot ca si cum s-ar fi prins cineva in capcana. Sotia fermierului s-a repezit spre ea. Fiind intuneric, nu a vazut ca in capcana era prinsa coada unui sarpe veninos pe care din greseala, il calcase. Innebunit, sarpele a muscat-o si a trebuit sa mearga la spital.
Cand s-a intors acasa, avea febra. Iar o supa de cocos face intotdeauna bine in caz de boala. Asa ca fermierul a scos toporul ca sa faca rost de ingredientul principal.
Cum boala sotiei fermierului avansa din ce in ce mai mult si rudele, prietenii familiei veneau sa o vegheze si sa stea la capataiul ei 24 din 24 de ore, fermierul a trebuit sa taie si porcul ca sa ii hraneasca pe fiecare.
Zilele treceau, starea femeii nu se imbunatatea in niciun fel si pana la urma a murit. S-au adunat multi oameni la pomana. Si, ca sa ajunga mancare la toata lumea, fermierul a trebuit sa taie si vaca.
Domnul Soricel, ingrozit, a urmarit toata intamplarea, trist si amarat.
Concluzie
: Data viitoare cand o sa aflati ca un om are un necaz, fie ca este vorba de un apropiat, cineva de la locul de munca sau chiar un strain, amintiti-va ca: daca unul dintre ai nostri este “amenintat”, inseamna ca toti suntem in pericol.
“Cel mai mare pacat de pe pamant nu este ura fata de oameni, ci indiferenta cu care ii tratezi; indiferenta este esenta inumanitatii.” [George Bernard Shaw]
“Solidaritatea este imperios necesara locuitorilor Terrei.”  [Albert Jacquard]

Sursa: editions-succes.com

Copyright 2021 - ESPACO. Toate drepturile rezervate.