Gaseste-ne pe Facebook

DEPARTAMENT AUDIT ENERGETIC

Departament Audit Energetic

Avem ca activitate suplimentară expertizarea termică şi energetică a diverselor tipuri de clădiri: locuinţe individuale, ansambluri rezidenţiale, clădiri de birouri şi spaţii comerciale.

Specialiştii noştri sunt atestaţi pentru toate etapele procesului de evaluare termică şi energetică, începând cu evaluarea caracteristicilor termotehnice şi funcţionale ale clădirii în vederea emiterii certificatului energetic, până la întocmirea raportului de audit energetic.

 

Obiectivul principal al certificatului energetic al unei clădiri este de a oferi proprietarului sau utilizatorului clădirii, precum şi persoanelor interesate în cumpărarea sau asigurarea ei, informaţii atestate despre performanţa energetică a clădirii şi a instalaţiilor interioare aferente.

Performanţa energetică a clădirii se determină conform unei metodologii de calcul şi se exprimă prin unul sau mai mulţi indicatori numerici care se calculează luându-se în consideraţie izolaţia termică, caracteristicile tehnice ale clădirii şi instalaţiilor, proiectarea şi amplasarea clădirii în raport cu factorii climatici exteriori, expunerea la soare şi influenţa clădirilor învecinate, sursele proprii de producere a energiei şi alţi factori, inclusiv climatul interior al clădirii, care are o influenţă asupra necesarului de energie.

În cadrul auditului energetic, se analizează rezultatele obţinute după efectuarea analizei termice a clădirii, şi se găsesc soluţii eficiente atât din punct de vedere tehnic, cât şi financiar, pentru reabilitarea şi modernizarea termoenergetică a acesteia.

Obligativitatea obţinerii certificatului este prevăzută de Legea nr. 372/2005, privind performanţa energetică a clădirilor şi Ordinul nr. 1459/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind performanţa energetică a clădirilor, emis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.