Transaction type

Sales

Sales

Rentals

Property type

Apartments

Apartments

Villas

Lands

Apartments

Villas

Commercial

County

Bucuresti

Bucuresti

iun 2020
Esecul este calea catre succes

Esecul este calea catre succes” Recent am citit o carte pe care v-o recomand cu mare caldura: “Esecurile pot conduce la succes!” scrisa de John C. Maxwell. Cat despre autor, nu pot spune decat ca a fost desemnat de New York Times drept cel mai bun autor de bestseller-uri.
Sunt sigura ca multi dintre voi cautati zilnic retete pentru a avea succes si pentru a evita esecul. Pot sa va spun ca nu exista nicio cale mai buna de a invata ceva decat cea pe care v-ati construit-o voi.
Nu exista niciun om de succes care sa nu aiba in spate cateva greseli semnificative care l-au condus acolo unde este.
Prin urmare, nu este necesar  sa invatam cum sa evitam esecurile pentru ca ele sunt de fapt cheia catre succes. Si daca nu stiati, antreprenorii sufera in medie 3,8 esecuri inainte de a reusi in afaceri. ( J. Maxwell). Lumea asta a fost contruita din: lumina-intuneric, alb-negru, bunatate-rautate, succes-esec, etc. Conteaza foarte mult in ce maniera privesti lucrurile pentru ca indiferent de ce se intampla in viata ta, in mintea ta trebuie sa existe un singur gand, acela de a merge inainte, in stanga sau in dreapta insa NICIODATA inapoi! Mie, nu mi-a placut niciodata drumul de intoarcere, nici macar atunci cand ma intorceam din vacanta.

J. Maxwell spune ca exista  sapte abilitati care permit oamenilor de succes sa reuseasca, chiar si atunci cand intampina mari obstacole:

  1. Oamenii de succes ,,resping respingerile’’.  Si aici este vorba despre increderea in sine a fiecarui individ. Nu permiteti niciunui om, moment, eveniment din viata voastra sa va determine sa pierdeti increderea in voi insiva.
  2. Oamenii de succes considera succesul a fi temporar. Si da, nimic nu este definitiv si irevocabil decat daca esti prea orb sa vezi toate oportunitatile din jurul tau.
  3. Oamenii de succes considera esecurile incidente izolate. Nicio greseala sau problema nu este o boala, este daca vreti, o raceala usoara care cu tratamentul corect se vindeca foarte repede.
  4. Oamenii de succes mentin asteptarile la un nivel realist. In functie de obiectivele voastre si de nivelul problemelor creste, asa ca daca aveti vise mari asteptati-va sa va confruntati si cu obstacole mari si INVINGETI.
  5. Oamenii de succes se concentreaza asupra punctelor forte. Trebuie sa va concentrati in permanenta asupra a ceea ce puteti face si nu asupra a ce nu puteti face.
  6. Oamenii de succes adopta mai multe metode pentru atingerea rezultatelor excelente. Incercati tot ceea ce este necesar si posibil pentru a va atinge scopul, nu aveti absolut nimic de pierdut.
  7. Oamenii de succes isi revin dupa esec. Daca ai avut succes, foarte bine, CONTINUA! Daca ai esuat, MINUNAT, acum stii cum sa nu mai faci aceeasi greseala.

Si acum, ca stiti exact cum gandesc si cum actioneaza atat oamenii de succes cat si oamenii ratati, voi cum va doriti sa fiti?

“Nu va irositi energia incercand sa va acoperiti greselile. Invatati din greseli si treceti la urmatoarea provocare. Nu e nicio problema daca gresiti. Caci daca nu gresiti, nu va dezvoltati!’’ ( H.Stanley Judd)

Copyright 2021 - ESPACO. Toate drepturile rezervate.