Transaction type

Sales

Sales

Rentals

Property type

Apartments

Apartments

Villas

Lands

Apartments

Villas

Commercial

County

Bucuresti

Bucuresti

aug 2012
Oglinda

Nu avem valize si nici bagaje, dar macar suntem liberi sa plecam intr-o calatorie indepartata! Sa mergem in Asia, in cautarea intelepciunii Extremului Orient.
Ne aflam in epoca in care sudul Chinei tocmai fusese zdruncinat de un cutremur puternic.
Intr-un sat, barbati, copii si femei inca se mai ratacesc printre ruinele caselor. Zilele curg una dupa alta, fara oprire si fiecare incepe sa darame ce a mai ramas din locuinta sa pentru a cladi din nou. Dar inca mai pastreaza in suflet teroarea si frica zilei de maine.
Intr-una din zile, o femeie, vrand sa gaseasca apa, s-a indepartat de sat. Cand isi umplea galetile, zari la cativa metri un om mai in varsta, asezat la umbra unui copac.
Nu i-a fost frica si s-a dus spre el.
– Cine esti? l-a intrebat ea.
– Sunt un Intelept, raspunse el.
I-a facut semn sa se aseze, in apropiere. Ea s-a asezat si a inceput sa ii povesteasca de cutremur, de agitatie si de zilele extrem de dificile pe care le traiau cu totii.
– Ce-o sa ne facem? repeta ea intr-una. Viata noastra e atat de amara. Tu esti un Intelept, cum ai putea sa imi alini durerea? Am atata nevoie de ajutor … .
– Asculta-ma cu atentie, zise el. “Atata timp cat inca mai regreti cele intamplate, nu o sa poti scapa de durerea pe care o porti in suflet. Teama, tristetea, deznadejdea fac parte si ele din evolutia unui om. Este o evolutie pe care trebuie sa o parcurgi, dar, atata timp cat esti prada emotiilor negative, nu o sa reusesti sa folosesti ceea ce ai deja.
Inteleptii, cei care ii ajuta pe oameni sa se cunoasca, nu se lasa niciodata afectati de trecut. Ei se axeaza doar pe prezent chiar si atunci cand au predictii asupra viitorului. Trebuie sa te conectezi la Ghidul Tau Interior ca sa traiesti din plin prezentul. Doar asa dispar emotiile negative!”
– Dar mi-am pierdut toata increderea in sine de cand s-a intamplat aceasta teribila catastrofa!
– Este misiunea ingerului sa invinga dragonul. Intelegi ce vreau sa spun?!
– Nu stiu de ce, dar tind sa cred ca da, e misiunea lui.
– Zici ca iti lipseste increderea in sine, dar sa stii ca e nevoie de multa incredere ca sa ii spui altuia ce iti lipseste.
Intr-adevar, nu poti sa plantezi o floare pe un teren de pietre. Dar, tu nu esti nici floarea si nici pietrele. Tu este cea care trebuie sa aleaga floarea si sa aiba grija de ea.
Daca o sa procedezi asa, o sa fii tu insuti, fara acele sentimente negative, care sunt in exteriorul tau si nu iti apartin. In caz contrar, ele te vor coplesi si tu vei fi a lor.
Pe masura ce Inteleptul explica, femeia se simtea din ce in ce mai detasata de trecut, capatand puterea de a relativiza experientele anterioare.
Cuvintele Inteleptului aveau un efect puternic in acele momente de meditatie.
La un moment dat, dansul a scos din buzunar o oglinda cat palma sa. A intins-o catre ea in asa fel incat ea sa isi vada fata. Avea trasaturile atat de triste din cauza oboselii.
Apoi, Inteleptul se concentra si deodata oglinda se sparse iar femeia simti o relaxare. Inchise ochii pentru cateva clipe si apoi ii deschise usor. Inteleptul nu mai era. Fara a-si mai pune prea multe intrebari, se intoarse catre ai sai, impacata si plina de viata.
Concluzie: Modul in care iti gestionezi prezentul influenteaza calitatea gandurilor si calitatea intregii tale vietii.
“Nu exista decat o clipa in care esti in viata si aceasta este minuta pe care o traiesti acum si aici.” [Storm Jameson]
“Secretul consta in prioritizarea obiectivelor. Sunt munti de urcat dar si etape de parcurs pana sa ajungi in varf. Aceste etape trebuie sa faca parte din cotidianul dvs.” [Yannick Noah]
“Viitorul ne chinuie, trecutul ne trage inapoi, de accea prezentul ne scapa.” [Gustave Flaubert]

Copyright 2021 - ESPACO. Toate drepturile rezervate.