Tip tranzacție

Vanzari

Vânzări

Închirieri

Tip proprietate

Apartamente

Apartamente

Case/vile

Terenuri

Apartamente

Case/vile

Spatii comerciale

Județ

Bucuresti

Bucuresti

iul 2021
Ce spun trendurile despre casele viitorului?

 

Fiecare dintre noi ne-am imaginat încă din copilărie cum ne-am dori să arate viața noastră atunci când vom deveni independenți. Fie că este vorba despre familie, serviciul ideal sau casa perfectă, în mintea noastră a existat la un moment dat imaginea exactă pentru fiecare dintre acestea. Când ne gândim la casele viitorului, avem tendința de a ne imagina locuințe din filmele science fiction, îmbinări arhitecturale futuriste, funcționalități tehnologice avansate și spații cât mai aerisite. Însă, haideți să vedem cu arată de fapt locuințele viitorului și care sunt trendurile pentru acest domeniu.

 

CASELE DIN CONTAINERE

 

Motivul principal pentru care casele modulare au devenit atât de populare în ultima vreme este funcționalitatea lor. Acest tip de locuință se regăsește adesea pe lista de opțiuni pentru cei ce-și doresc o casă de vacanță, însă nu dispun de un buget foarte mare.

 

Din punct de vedere structural, aceste tipuri de case sunt formate din mai multe containere, suprapuse, care pot fi modificate în funcție de dorința locatarului. Acesta este de altfel și unul dintre avantajele principale ale acestora, deoarece oferă posibilitatea de a fi realizate în forma pe care vi-o dorinți, fără să vă faceți griji de durabilitatea și siguranța pe care o oferă. Fiind destinate inițial pentru utilizarea pe șantiere sau chiar în zonele calamitate, în construirea caselor de tip container sunt utilizate materiale rezistente la foc sau condiții meteo abundente, având o structură solidă, dar și practică.

 

 CASE ECOLOGICE

 

 Sustenabilitatea și grija pentru mediul înconjurător s-au transformat într-un trend adoptat și în sfera design-ului, fiind din ce în ce mai apreciat de iubitorii mediului înconjurător. De la materialele de construcție, până la detaliile care asigură funcționalitățile locuinței, există variante alternative materialelor obișnuite, care nu doar că oferă un aspect unic și elegant, ci și contribuie la protejarea mediului înconjurător.

 

Casele ecologice sunt alternative ieftine care îmbină elementele moderne cu cele ,,eco-friendly” pentru a asigura tot confortul necesar proprietarului.

 

 CASE PASIVE

 

Casele pasive se pot asemăna cu cele eco, deoarece ambele sunt proiectate într-un mod cât mai sustenabil. Cu toate acestea, construcția locuințelor pasive presupune asigurarea calității aerului. Chiar dacă poate părea un detaliu neînsemnat, casele pasive asigură un climat interior favorabil în funcție de anotimp. Acestea utilizează energie solară, iar sistemul de ventilație se realizează printr-o instalație performantă care are în vedere recuperarea căldurii. Acest tip de ventilare asigură locatarilor un aer proaspăt, filtrat de praf și alergeni.

 

În vederea realizării unei astfel de case, constructorii acordă o atenție specială locului în care este poziționată locuința, astfel încât să valorifice soarele și umbra pentru o eficiență ridicată. În plus, acest tip de case sunt potrivite pentru persoanele care sunt atente le protejarea mediului înconjurător și care își doresc să aibă un stil de viață cât mai sănătos.

 

Dacă ești în căutarea unei locuințe, dar nu te-ai hotărât încă ce ți s-ar potrivi cel mai bine, echipa noastră este pregătit să-ți ofere consultanță și îndrumare permanentă pentru a te bucura de locuința ideală.

           

 

Copyright 2021 - ESPACO. Toate drepturile rezervate.