Tip tranzacție

Vanzari

Vânzări

Închirieri

Tip proprietate

Apartamente

Apartamente

Case/vile

Terenuri

Apartamente

Case/vile

Spatii comerciale

Județ

Bucuresti

Bucuresti

iul 2021
Ce trenduri a adus 2021 în zona de Real Estate?

An de an, există o anumită evoluție firească a tendințelor, în fiecare domeniu. Uneori mai rapidă, alteori mai lentă, însă foarte rar lucrurile stagnează. Anul 2021, atât de atipic și neașteptat, a accelerat acest proces de schimbare, forțându-ne să ne îndreptăm către o adaptare continuă. Ca în majoritatea industriilor, în aria de Real Estate au apărut noi trenduri, influențate de nevoile și așteptările oamenilor.

 

Spațiul – mai important ca niciodată

 

Odată cu apariția pandemiei, oamenii au fost nevoiți să își petreacă majoritatea timpului acasă, fie el dedicat familiei, muncii, sportului sau distracției. Astfel, locuințele ce se întind pe mai mulți metri pătrați au ajuns să nu mai fie considerate doar un lux, ci o adevărată necesitate. Mai ales pentru familiile cu un număr mai mare de membri, sporirea suprafeței locuite a devenit absolut necesară.

 

Munca de acasă necesită un loc adecvat

 

Mutând o mare parte a timpului petrecut pentru muncă în propria locuință, oamenii au simțit nevoia unui spațiu separat, dedicat orelor de lucru. De aceea, a crescut foarte mult cererea pentru casele sau apartamentele care au în incinta lor și un birou, o cameră separată, unde te poți concentra și lucra în liniște, delimitând mai ușor timpul liber de cel dedicat job-ului.

 

Necesitatea unui spațiu în aer liber

 

Tot ca o consecință a pandemiei și a perioadelor îndelungate pe care oamenii au ajuns să le petreacă acasă, a apărut și nevoia acestora de a avea fie o curte, fie o terasă sau un balcon deschis pentru a-și petrecere momentele de liniște și relaxare. Cum numărul ieșirilor s-a micșorat, iar motivațiile serioase ale acestora au devenit necesare, curțile și terasele proprii s-au transformat în locația ideală pentru activitățile din timpul liber.

 

Tehnologii avansate, în propria locuință

 

În teorie, toată lumea a avut mai mult timp liber pe perioada pandemiei, însă asta nu a însemnat faptul că oamenii nu au mai căutat să își faciliteze, pe cât posibil, stilul de viață. Chiar dacă mai costisitoare, locuințele dotate cu tehnologie de tip smart-home au ajuns în trendurile anului 2021. Oricine își dorește să își găsească cafeaua deja pregătită în fiecare dimineață sau să programeze ora la care să fie trezit de pătrunderea luminii naturale, în propria casă.

 

Chiar dacă aceste dotări au devenit trenduri în ultimul an, nu înseamnă că ele se numără printre nevoile și necesitățile tale. Atunci când alegi să investești într-o nouă proprietate, trebuie să ai în vedere propriile aspirații și dorințe, care să se potrivească stilului tău de viață. În acest sens, membri echipei ESCPACO te pot ajuta să găsești locuința ideală, exact așa cum ți-ai imaginat-o. 

Copyright 2021 - ESPACO. Toate drepturile rezervate.