Tip tranzacție

Vanzari

Vânzări

Închirieri

Tip proprietate

Apartamente

Apartamente

Case/vile

Terenuri

Apartamente

Case/vile

Spatii comerciale

Județ

Bucuresti

Bucuresti

iun 2021
Despre noua normalitate și investiții inteligente

Etapele noi din viața noastră sunt despre curiozitate, aventură, mister și uneori, chiar incertitudine. Anul 2020 a fost cu siguranță caracterizat de ultimul element din enumerația noastră, însă acest aspect nu ar trebui să ne descurajeze. Revenirea la normalitate se întâmplă încet și sigur. Mulți dintre noi ne-am pregătit planurile pentru momentul în care vom putea face ceea ce ne place, în siguranță și fără stresul apariției unei situații neprevăzute.

 

Din punct de vedere financiar, 2020 a fost o lecție dură despre șocul situațiilor neprevăzute care ne disciplinează forțat. Mulți antreprenori au învățat din această experiență despre adevărata importanță a responsabilității financiare, precum și pregătirea unei strategii pentru o astfel de situație de criză, strategie cu rolul unei plase de siguranță care ne poate ajuta să fim prevăzători.

 

Noi credem că 2021 este despre investiții și strategii inteligente. Ideea de venituri pasive, cu un efect de termen lung apare din ce în ce mai des în mintea românilor cu un spirit antreprenorial nativ. Iar una dintre soluțiile obținerii unui venit pasiv este reprezentată de transformarea unei locuințe într-o sursă de venit.

 

În primul rând, ce este un venit pasiv?

 

Un imobil folosit pentru a genera venituri pasive este o strategie prin care un investitor poate crea câștiguri fără a fi implicat activ. Termenul „venit pasiv” este utilizat în mod liber, deoarece nivelul de activitate și implicare necesară variază în funcție de tipul investiției. Câteva exemple caracteristice acestui tip de venit includ proprietăți închiriate sau câștiguri obținute din portofolii de investiții.

Venitul pasiv poate fi o modalitate excelentă de a aduce un plus venitului curent. Una dintre cele mai populare modalități de a genera venituri imobiliare pasive este prin închirierea proprietăților. Investitorii care își construiesc strategii inteligente pot crea un venit pasiv constant din chirii, în timp ce pot îmbunătăți proprietatea și construi capitaluri proprii.

 

“Pasiv” poate fi un termen înșelător

 

Există o percepție greșită conform căreia investițiile imobiliare cu venituri pasive nu necesită muncă și implicare. Cu toate acestea, cei interesați să creeze venituri pasive din proprietăți imobiliare ar trebui să trateze această strategie ca și cum ar fi propria lor afacere. Fie că este vorba despre verificarea chiriașilor, angajarea unui administrator imobiliar sau repararea imobilului, transformarea proprietăților în venituri pasive necesită un anumit nivel de implicare. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care doresc să își maximizeze profiturile.

 

Creează-ți o strategie de business solidă. Cercetează și acționează

 

Unul din secretele construirii unei investiții imobiliare cu venituri pasive de succes implică planificarea și crearea unei strategii de business solide. Aceasta include cercetarea pieței țintă, indiferent dacă este același cartier în care locuiești sau chiar în afara acestuia.

Este foarte important să ții cont de tendințele și valorile imobiliare locale. Informațiile pe care le vei afla din piața imobiliară te vor ajuta să alegi cea mai bună piață posibilă pentru a deține o proprietate cu venituri pasive.

 

Dedicare, planificare, cercetare

 

După depășirea fazei de cercetare, va trebui să te gândești la o strategie cu privire la modul în care îți vei gestiona chiriașii, finanțele, documentele și proprietatea în sine. Imobilul cu venituri pasive este un proces destul de complex și poate că termenul „pasiv” este puțin înșelător. Cu toate acestea, cu dedicare, planificare, cercetare, precum și punerea întrebărilor corecte și evitarea greșelilor cel mai des întâlnite, vei fi pe drumul cel bun către o strategie solidă care îți poate face viața mult mai ușoară, pe termen lung.

 

La ESPACO oferim servicii de consultanță în achiziție, închiriere, asigurare, dar și servicii de Property Management care te vor degreva de administrarea tehnică și financiară a proprietății tale, precum și de apariția situațiilor neprevăzute. Respectăm timpul și nevoile tale, motiv pentru care ne place să ne numim “partenerul de încredere al clienților noștri”.

Copyright 2021 - ESPACO. Toate drepturile rezervate.