Tip tranzacție

Vanzari

Vânzări

Închirieri

Tip proprietate

Apartamente

Apartamente

Case/vile

Terenuri

Apartamente

Case/vile

Spatii comerciale

Județ

Bucuresti

Bucuresti

iul 2020
Guvernul vrea sa impulsioneze piata imobiliara

Plafonul de creditare la achizitia unei locuinte, majorat la 140.000 euro!

Nu se mai numeste „Prima Casa”. Nu mai este considerat si gandit ca un program social, de sustinere a celor cu venituri mici. Nicidecum.

Guvernul Orban a restartat programul de finantare in domeniul achizitionarii locuintelor, dupa consultari cu dezvoltatorii imobiliari si cu sistemul bancar, l-a redenumit „Noua Casa” si a marit plafonul de creditare de la maximum 65.000 de euro la… maximum 140.000 de euro!

Seful Cancelariei primului ministru, a declarat acum cateva zile ca plafonul de garantare la achizitia locuintelor va creste, asadar, la 140.000 de euro, cu o garantie a statului care sa acopere 80% din creditului ipotecar acordat de banci clientilor, cu un avans din partea acestora de 5% – la fel ca si pana acum.

Miscarea executivului are in vedere impulsionarea domeniului imobiliar, aflat intr-o stare de relativa expectativa in conditiile incertitudinilor amorsate de contractia economica a Romaniei si a Uniunii Europene in general, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Pe termen scurt este posibila o crestere a preturilor ca urmare a reimpulsionarii apetitului pentru achizitii imobiliare, dar pe termen mediu si lung, initiativa guvernului specialistii prevad o stabilizare a pietei, decizia guvernului avand vocatia unei injectii de lichiditati care ar putea dinamiza si reechilibra domeniul imobiliar. Ramane sa vedem, insa, cum vor arata Normele de Aplicare a Ordonantei in cauza.

Copyright 2021 - ESPACO. Toate drepturile rezervate.