Tip tranzacție

Vanzari

Vânzări

Închirieri

Tip proprietate

Apartamente

Apartamente

Case/vile

Terenuri

Apartamente

Case/vile

Spatii comerciale

Județ

Bucuresti

Bucuresti

iun 2021
Hygge: rețeta daneză a fericirii la tine acasă

 

Timpul petrecut în ultima perioadă acasă ne-a făcut să ne dăm seama dacă într-adevăr spațiul în care locuim este reprezentativ pentru stilul nostru de viață. Pentru a face dintr-o locuință spațiul pe care îl numim ,,acasă” este nevoie să ne simțim în largul nostru. Personalitatea și stilul sunt caracteristici pe care le imprimăm mai mult sau mai puțin intenționat în orice ne înconjoară: de la modul în care vorbim, la ce alegem să purtăm sau cum ne amenajăm casa. Desigur, pentru cea din urma, există și varianta ușoară, anume să apelăm la servicii specializate care să ne ajute în creionarea locuinței de vis. Însă, dacă vrei să experimentezi pe propria piele cu ce se confruntă un designer de interior, ți-am pregătit câteva sfaturi care să te ajute să-ți transformi locuința într-un colț de liniște. 

 

Hygge: rețeta daneză a fericirii

 

Hygge reprezintă arta de a te simți confortabil, înconjurat de lucruri simple și puține. Conceptul, cunoscut sub denumirea de ,,rețeta daneză a fericirii” promovează un stil de viață simplist și confortabil, o modalitate de a ne face viața mai frumoasă, bucurându-te de lucrurile care contează cu adevărat. De altfel, reprezintă o sursă de inspirație pentru cei care doresc să facă o schimbare și să adopte un nou stil de viață. 

 

Hygge este inspirat din stilul de viață al locuitorilor din țările nordice, îmbinând funcționalitatea cu liniștea unui cămin primitor, în care te poți relaxa la finalul unei zile aglomerate. Un spațiu decorat în stilul hygge va fi unul aerisit, luminos, amenajat într-un stil reprezentativ pentru locatari, care să redea fericirea și atmosfera reprezentativă unei familii. 

 

Atenția la detalii, reprezentativă pentru filosofia hygge

 

Caracteristica principală a unui decor inspirat din filosofia hygge este atenția acordată detaliilor: de la culoare la textură, de la lumină până la miros, fiecare aspect este ales cu meticulozitate pentru a se potrivi cu atmosfera unui cămin cald și primitor. O locuință decorată într-un stil hygge se va distinge prin tonurile calde de culoare precum roz deschis, verde pal, griuri deschise, dar și prin accentele naturale ale mobilierului. Elementele din lemn, materialele croite sunt regăsite des în casele daneze și adoptate de stilul hygge. Obiectele de decor sunt alese pentru semnificațiile acestora, aducând o notă personală întregului ambient. 

 

Cu toate acestea nu e suficient să alegi cromatica ideală sau piesele de mobilier potrivite pentru a avea o casă amenajată după modelul danez. Esența stilului hygge se concentrează pe micile momente care îți redau fericirea. Așa că nu uita să-ți amenajezi un colț de relaxare sau un spațiu unde te poți bucura de o carte bună la sfârșitul zilei.

 

Există o varietate de stiluri de decor care se pot potrivi personalității și stilului tău de viață, însă asta nu înseamnă că trebuie să te oprești la a alege unul singur. ESPACO te susține încă de la primul pas al experienței tranzacționale ca tu să-ți găsești locuința potrivită ție și stilului tău de viață. 

Copyright 2021 - ESPACO. Toate drepturile rezervate.