Tip tranzacție

Vanzari

Vânzări

Închirieri

Tip proprietate

Apartamente

Apartamente

Case/vile

Terenuri

Apartamente

Case/vile

Spatii comerciale

Județ

Bucuresti

Bucuresti

iun 2021
O viziune futuristă a designului interior

Pentru cei care se află în căutare de idei pentru amenajarea locuinței de vis, rețelele sociale se numără printre principalele surse de inspirație. Nu de puține ori, ne-am pierdut în decorurile minimaliste sau în desing-ul inovator al unui apartament care ne-a apărut în feed-ul de Instagram. Iar de aici, mai este doar un pas până la dorința de a vizualiza propria casă reamenajată, exact așa cum ne-am dorit-o întotdeauna. În prezent, cu ajutorul tehnologiei inteligente, nu mai trebuie să-ți imaginezi cum va arăta casa visurilor tale, ci o poți vedea în timp real, amenajată în detaliu de designeri cu ajutorul unor software-uri particulare.

 

CU UN PAS MAI APROAPE DE CASA VISURILOR TALE

 

Primăvara trecută, mai multe poze cu Villa Saraceni, o locuință aflată pe stâncile Scala dei Turchi din Italia au atras rapid atenția printr-un design aparte și amplasarea spectaculoasă care îți lasă impresia că locuința se află chiar în inima mării. Clădirea părea să fie sculptată din chirpici de culoare crem, iar ferestrele și ușile rotunjite, neacoperite, oferă o priveliște către marea liniștită. Cu toate acestea, pare imposibil de crezut că locuința nu exista de fapt în realitate. Aceasta a fost construită cu ajutorul unui software, iar designul abstract a fost realizat de Riccardo Fornoni și Charlotte Taylor.

 

Design-ul pentru Villa Saraceni nu este un caz particular. Unele dintre interioarele digitale luxuriante de pe Instagram sau Pinterest sunt create de designeri în utilizarea unei astfel de tehnologii care îi ajută în creionarea unei locuințe deosebite. Inovațiile aduse aplicațiilor de acest tip s-au dezvoltat considerabil în ultimul timp, imaginile utilizate sunt realiste și mai ușor de reprodus. De altfel, și portofoliul designerilor specializați în utilizarea unor astfel de metode este unul complex, ceea ce le oferă proprietarilor posibilitatea de a-și alege o persoană potrivită pentru stilul dorit.

 

Astăzi, artiștii digitali au o gamă variată de instrumente software și instrumente de modelare precum SketchUp și Rhinoceros 3D sau OctaneRender și Enscape care permit redarea realității virtuale în timp real.  De la elementele esențiale ale unei locuințe – mobilier, materiale plastice, forma pereților – până la micile detalii – lumina interioară, tonurile de culoare sau textura materialelor folosite – se pot crea și vizualiza mai simplu și rapid cu ajutorul unui software de modelare 3D.

 

Utilizarea unei astfel de tehnologii este reprezentativă pentru viitorul design-ului de interior și pentru eficientizarea întregului proces. De altfel, avantajele sunt considerabile atât pentru artiști, care au astfel posibilitatea de a-și expune viziunea futuristă asupra spațiului, cât și pentru proprietarii care pot vedea dacă într-adevăr stilul de decor se potrivește cu dorințele lor. Fie că ai imaginea locuinței perfect în minte sau încă nu te-ai hotărât la cum ar trebui să amenajezi, o astfel de aplicație va fi o soluție eficientă, iar designerul care te va ajuta va înțelege exact ceea ce ai nevoie.

 

La ESPACO, oferim cliențiilor și colaboratorilor noștrii soluțiile potrivite bazate pe o expertiză și pregătire atentă, fapt ce ne determină să fim la curent cu toate noutățile și inovațiile din domeniu.

Copyright 2021 - ESPACO. Toate drepturile rezervate.